KİMDİR

Alper Saldıran Biyografi

Alper Saldıran Biyografi

  • Adı Soyadı: Alper Saldıran
  • Doğum Tarihi: 16.09.1984
  • Doğum Yeri: İstanbul
  • Eğitim: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro bölümü
  • Evlilik: Pınar Tuncegil (e. 2013)

alper-saldiran-kucuk16 Eylül 1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Alper Saldıran, çok küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa ve sahneye çok meraklı ve hevesli bir birey olarak yetişmiştir. İlk kez 5 gibi çok küçük bir yaşta, eğitim gördüğü anaokulunda hazırlanan piyeslerle kendisi sahneye çıkmış, bu deneyiminden sonra özel olarak Kafkas dansları olmak üzere pek çok dans türüyle ve folklorla da yakından ilgilenip iyi derecede öğrenmiştir. İlkokul eğitimini aldığı süreç içerisinde hem dans eğitimine hem de tiyatro eğitimine devam eden Alper Saldıran, ortaokul ve lise çağlarında da bu eğitimlerine devam ederek kendisini geliştirmeye devam etmiştir. Lise yıllarına geldiğinde turizm lisesinde eğitim almayı tercih etmiş ve liseden mezun olduktan sonra okulunun kendisine sunduğu direk geçiş hakkını kullanarak Marmara Üniversitesi’nin Turizm Bölümü’ne kayıt yaptırmıştır. Bu üniversitede eğitimine devam eden Alper Saldıran, bu okulda mutlu olmadığını anlayarak daha fazla devam etmek istemeyip üniversitenin ikinci yılında bu okuldan ayrılıp hayatını tamamen tiyatroya adamayı tercih etmiştir. Üniversiteden ayrıldıktan bir süre sonra 2005 senesinde tekrardan üniversite eğitimine devam etmek isteyen Alper Saldıran, Yeditepe Üniversitesi’nde burslu olarak Tiyatro Bölümü’ne giriş yapmıştır.

Okula başladığı dönem itibariyle ilk senesinde “Son Dünya” isimli bir tiyatro oyununda sahne alan oyuncu, Akdeniz ülkeleriyle Avrupa ülkelerini içine alan “Mısır Tiyatro Festivali”ne tiyatro öğrencisi olarak da katılmıştır. Bu katılımından 1 yıl sonra, projede yer alan diğer öğrencilerle birlikte “Babil Kulesi” adlı oyunu sahneye koymuşlardır. Üniversite eğitimine devam ettiği dönemlerde Turgut Özakman imzalı “Fehim Paşa Konağı” adlı eserde Yusuf isimli karakteri canlandıran Alper Saldıran, bu rolü sonrasında üniversiteler arasında yapılan tiyatro yarışmasında “en iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülüne layık görülmüştür. Bu ödülden sonra ilk kez ekran karşısında görülen Alper Saldıran, “Bir Dilim Aşk” isimli televizyon dizisinde Burak rolünü canlandırmıştır. Bu dizideki rolünden sonra başka dizilerden de teklif alan oyuncu “Derman” ve “Kara İnci” adlı dizilerde de rol alarak kariyer deneyimlerini arttırmıştır.Bu diziler bittikten sonra bir ara çok konuşulan Vodafone reklamlarında da rol alan Alper Saldıran, hem tiyatro hem dizi yapımlarında rol almaya devam ederen “Hizmetçiler” isimli tiyatro oyununda sahne almış ve “Melekler Korusun” isimli dizi filmde de bir rolde oynamıştır. Nihayet üniversite eğitimini tamamlayıp mezun olduğunda mesleğinden vazgeçmeyerek dizilerde rol almaya devam eden Alper Saldıran, “Yerden Yüksek” isimli dizide de rol almıştır. Bu projeden sonra kendisinin ilk sinema deneyimi olan “Anadolu Kartalları” filminde “Fatih Karakuş” isimli karakteri canlandırmıştır ve ikinci sinema deneyimi olan “Sağ Salim” filminde de “Recai” rolünü canlandırmıştır. Sinema filmlerinin çekimleri bittikten sonra tiyatro oyunlarında rol almaya devam eden Alper Saldıran, “Çehov Makinası” isimli tiyatro oyununda da rol almıştır. Kendisinin en uzun soluklu yer aldığı yapım ise 89 bölüm boyunca devam eden “Beni Böyle Sev” dizisidir. En son olarak da Kanal D ekranlarında yayınlanan “Kalbim Ege’de Kaldı” dizisinde “Mustafa” isimli karakteri canlandırmıştır.

Filmografi

  • Anadolu Kartalları – Fatih Karakuş 2011
  • Sağ Salim – Recai – 2012

Rol Aldığı TV Dizileri

  • Bir Dilim Aşk – Burak – 2004
  • Kara İnci – Seçkin – 2007
  • Derman – Tuna – 2008
  • Melekler Korusun – Barış – 2008
  • Yerden Yüksek – Feyyaz – 2010
  • İnsanlar Alemi – Can – 2012
  • Böyle Bitmesin – Konuk Oyuncu – 2013
  • Beni Böyle Sev – Ömer – 2013-2015
  • Kalbim Ege’de Kaldı – Mustafa – 2015

Reklamlar

  • Kent – 2003
  • Coca-Cola – 2004
  • Nescafe – 2005
  • Anadolu Sigorta – 2007
  • Vodafone – 2008
  • Bosch – 2009
  • Eti Craxx – 2015

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Çehov Makinası : Matei Vișniec – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2012
  • Hizmetçiler : Jean Genet – 2009
  • Babil Kulesi (oyun) : Friedrich Dürrenmatt – Okul Oyunu – 2008
  • Son Dünya : Yeşim Özsoy Gülan – Ve Diğer Şeyler Topluluğu – 2007
  • Fehmi Paşa Konağı : Turgut Özakman – Marmara Üniversitesi Tiyatro Kulübü – 2003

Kısa Filmler

  • Ne Kimse Sorar Halim – 2003
  • Hüzün Dolayısıyla Kapalıyız – 2006
  • Misafir – 2011
  • Intermezzo – 2014
  • Kalbim Ege’de kaldı-2015


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir